Markeds- og kommunikasjonsansvarlig
Publisert 21. august 2023
Pål Are Lilleheim

To nye advokatfullmektiger i Ålesund

Emma Lausund (26) og Joachim Lausund Sund (32) er nye advokatfullmektiger ved vårt kontor i Ålesund. Emma hadde sin første dag hos oss 21. august, mens Joachim er på plass fra 1. september.

Emma og Joachim.jpg
Emma Kristine Lausund og Joachim Lausund Sund er nye advokatfullmektiger i ØG.


Emma
kommer fra Tinde advokatfirma, og er allerede ferdig med ett år av fullmektigløpet. Hun går inn i privatgruppa. Joachim kommer fra stilling som rådgiver i Møre og Romsdal tingrett, der han har vært i snart seks år. Han skal ha sitt daglige virke i eiendomsgruppa.

Med Emma og Joachim på plass har ØG nå styrket laget med tre advokatfullmektiger etter sommeren. Fra før har Sigrid Varhaugvik begynt ved kontoret i Molde.    

– Vi er glade for å ha fått på plass Emma, Joachim og Sigrid. Det er unge og dyktige tilvekster for oss. Hittil i år har vi tre ansatte som sluttførte fullmektigløpet hos oss, og som har fått advokatbevillingen på plass. Alle tre fikk vi gjennom fullmektigperioden innenfor minsteperioden på to år. Derfor er det bra å få på plass nye lokale talenter, som i tillegg til egen utvikling og lærekurve kan bidra med nye og friske impulser, sier daglig leder Finn Lervik.

Glade for å komme til ØG

– Etter en periode i et mindre advokatfirma ønsket jeg meg til et større advokatmiljø, og da var ØG et enkelt valg. Jeg kjente til at firmaet har flere erfarne og dyktige advokater, som jeg nå er stolt av å få muligheten til å arbeide med og lære av. Jeg gleder meg til vegen videre i ØG, og er trygg på at dette er riktig sted for min faglige utvikling, sier Emma. 

Joachim er også glad for muligheten som er åpnet seg i ØG – og for å ta steget over til advokatsiden.

Etter tiden i offentlig sektor ser jeg nå frem til å begynne i advokatbransjen. Jeg gleder meg til de faglige utfordringene, og til å arbeide med jussen i praksis. Å få mulighet til å gjøre det i ØG – som er et fremtidsrettet og erfaringsrikt firma – ser jeg på som et privilegium. I ØG får jeg svært dyktige kollegaer, og jeg ser frem til å bidra inn i et helt nytt arbeidsmiljø, sier han.

Øverbø Gjørtz er det største advokatfirmaet mellom Bergen og Trondheim, med nesten 40 ansatte og kontorer i Ørsta, Ålesund, Molde og Kristiansund.