Markeds- og kommunikasjonsansvarlig
Publisert 22. juni 2022

Styrker satsingen på søre Sunnmøre og i Nordfjord - ny advokat på plass

Per Kjetil Stautland er begynt som advokat i Øverbø Gjørtz. Han vil jobbe både ved Ørsta-kontoret og fra lokaler på Nordfjordeid. Ansettelsen styrker Øverbø Gjørtz’ satsing på søre Sunnmøre og Nordfjord.

– Vi er glade for å ha Per Kjetil på plass. Han er en allsidig og rutinert advokat, som spesielt kjenner Nordfjord godt etter mage års virke i regionen. Vi har nå tre svært dyktige medarbeidere ved kontoret vårt i Ørsta. Fra september får vi enda en på plass, når Marit Gridseth Flø begynner som advokatfullmektig. Dette blir veldig bra for miljøet på søre Sunnmøre spesielt, og for oss i Øverbø Gjørtz generelt, sier daglig leder Finn Lervik i Øverbø Gjørtz.

Fra før jobber partner/advokat Erik Staurset Andresen fra Volda og ørstingen Fredric Bjørdal som spesialrådgiver/advokatfullmektig ved kontoret i Ørsta. De bistår både privatpersoner, bedrifter og offentlig sektor på hele Sunnmøre og Nordfjord.

Per Kjetil Stautland.jpg
Per Kjetil Stautland skal jobbe både ved Ørsta-kontoret og fra lokaler på Nordfjordeid.

Bredde og erfaring

Per Kjetil Stautland er opprinnelig fra Bømlo, men har jobbet som advokat i Nordfjord i 23 år. Han har jobbet mye med fast eiendom, med fokus på landbruk og jordskifte, samt mye konkurser, dødsbo, straffesaker, for å nevne noe. I løpet av sin lange fartstid har han jobbet med saker innenfor de aller fleste rettsområder. 

Stautland har jobbet i egen virksomhet, og i kontorfellesskap i store deler av sin karriere. Nå ser han frem til å bli en del av Øverbø Gjørtz. Med sine nærmere 40 ansatte er advokatfirmaet det største på Nordvestlandet, med avdelinger i Ålesund, Molde og Kristiansund, i tillegg til Ørsta – og nå altså i Nordfjord.

– Da jeg begynte som advokat var det fem advokater på Nordfjordeid. Det tallet er lavere nå, så oppdragsmengden har vært, og er stor. Jeg har oppdrag som geografisk spenner fra områdene helt ute ved kysten og til Stryn med omland. Dette tar jeg med meg inn i Øverbø Gjørtz, der jeg i tillegg blir en del av et betydelig større fagmiljø, forklarer han.

– Når man jobber som én advokat alene sier det seg selv at kapasitet kan bli et tema. Nå går jeg inn i et stort, fullspekket advokatfirma med bred kompetanse innen alle rettsområder. Det er klart at det vil utgjøre en stor forskjell i Nordfjord, legger han til. 

– Én region

Søre Sunnmøre er heller ikke et ukjent marked for Stautland, og han ser frem til å jobbe sammen med fagmiljøet i et større marked. 

– Det handler i realiteten om én region når vi snakker om Sunnmøre og Nordfjord. Det må vi bare ta inn over oss. Så at vi nå har kontor i Ørsta og på Nordfjordeid, der vi er ansatte både fra Ørsta, Volda og Nordfjord, er en enorm styrke for oss. Også med tanke på å få kompetanse og store miljøer ut til de mindre stedene. I tillegg er den totale kompetansen avdelingene imellom en stor styrke for våre kunder spesielt, og regionen generelt, mener Stautland.

Den nye tilveksten til Øverbø Gjørtz vil veksle mellom å ha kontortid i Ørsta og på Nordfjordeid. Han er så smått i gang med sin nye arbeidshverdag, som så langt svarer til forventningene.  

– Personlig er jeg veldig faglig interessert og engasjert. Så i tillegg til det å både kunne jobbe bredt og spesialisert er det å komme inn i et stort og sterkt faglig miljø er et stort pre for meg, avslutter Per Kjetil Stautland