Skrevet av Bjarte Aambø
Partner / Advokat
Publisert 21. oktober 2021
Bjarte Aambø

Bjørdal fra Stortinget til Øverbø Gjørtz

Nyansettelse

Fredric Holen Bjørdal (31) har startet som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Øverbø Gjørtz AS.

Sunnmøringen er kjent for de fleste som stortingsrepresentant fra Møre og Romsdal i to perioder fra 2013-2021. Det er nå klart at Bjørdal blir værende i fylket, og gjennomfører et karriereskifte fra politikk til jus.

ovgj_portrett_FredricHolen.jpg


-Vi er svært fornøyde med at Fredric valgte å begynne hos oss. Han har en helt unik erfaring fra øverste nivå i samfunnet. Hans kompetanse på både jus, politikk og forvaltning vil styrke laget vårt og setter oss enda bedre i stand til å gjøre en god jobb for våre klienter.

Det sier Bjarte Aambø, partner og daglig leder i firmaet.

Fredric Holen Bjørdal sier at da han valgte å trappe ned sitt politiske virke, var det nettopp for å praktisere faget sitt. -For meg var Øverbø Gjørtz da et naturlig valg, på grunn av firmaets spisskompetanse mot næringslivet. Jeg gleder meg nå til å være en støttespiller for bedrifter og privatpersoner i hele Møre og Romsdal, og bidra med rådgivning og tvisteløsning.

Fredric Holen Bjørdal har vært stortingsrepresentant for Ap siden 2013, først i arbeids- og sosialkomiteen, deretter i finanskomiteen. Han har også vært medlem av EØS/EFTA-parlamentarikerkomiteen, og delegat til FNs generalforsamling i New York.

Bjørdal fullførte sin master i rettsvitenskap ved UiO i 2018. Han er i tillegg utdannet planlegger/samfunnsviter, og går høsten 2021 på Sjefskurset ved Forsvarets Høgskole. Bjørdal vil arbeide fra firmaets kontorer i Ålesund og Ørsta, og betjene både næringslivet og privatpersoner.

Advokatfirmaet Øverbø Gjørtz AS er det største advokatfirmaet i Møre og Romsdal, og med sine 37 medarbeidere et av de største på Vestlandet. Firmaet har kontorer i Kristiansund, Molde, Ålesund og Ørsta.